fredag 19 november 2010



Nu har vi efter ett dygns resande tillslut kommit fram till Koh Pha Ngan i sodra thailand! Vi trodde inte vi skulle fa besoka denna del av thailand pa grund av det daliga vadret men det ser ut som vi har vadergudarna med oss. Nar vi anlande till on sporegnade det men endast en timme efterat borjade det latta och framat kvallen kom solskenet fram. Bilden ovan visar solnedgangen pa stranden utanfor varat hotell som gav valdiga ljuseffekter pa himlen.


Vi tankte nu aterga till det vi hade tankt beratta om varan djungeltrekk tidigare i veckan.
Vy fran stigen pa vag upp mot bergsbyn

Varan egen hydda vi bodde i en natt hogst upp pa ett berg
Vattenfallet pa vagen ner fran berget
Hela trekkinggruppen samlade i ett iskallt(kanske 22 grader) vattenfall

Trekkingen avslutades med forsranning nerfor floden.

Vagen upp var allt annat en enkel. Det gick konstant uppat med brant lutning i tva timmar innan vi nadde bergsbyn.
Pa morgonen andra dagen
Floden
Vi har har tagit oss an en sa kallad adventure trek vilket innebar att vi under tva dagar och en natt skulle fa vara med om bade natur och nojen. Vi borjade fran botten av berget och darifran var det cirka tre timmars vandring uppat mot bergstoppen. Malet var att besoka och overnatta i en bergsby som helt saknade elektricitet eller andra bekvamligheter. Vagen upp var valdigt kravande och gav en otrolig utsikt. Nar vi val var framme i byn blev vi tilldelade en egen hydda dar hela gruppen skulle fa sova tillsammans, praktiskt taget pa golvet. De ljud man horde omkring sig bestod mestadels av kackel, skallande hundar och syrsor som holl igang hela natten. Eftersom det inte fanns nagan elektricitet blev det kolsvart en kort stund efter vi kommit fram, och en brasa fick istallet sta for ljuset. Dar satt vi hela kvallen. Vi fick mat och spelade gitarr och kort. Gruppen bestod forutom oss av ett franskt par samt tva tjejer fran England, plus da var thailanska guide.

Dagen darpa tog vi oss ner for berget igen och fick svalka oss i ett vattenfall pa vagen. Nar vi val kommit ner vardet dax for forsranningen. Detta var valdigt roligt och vi ska forsoka fa mer tillfallen att prova pa detta senare pa resan.]

3 kommentarer:

  1. Ojoj, vilka färgsprakande och vackra himmel- och havbilder och härligt grönskande djungelbilder! Det är ju ingen hejd på era äventyr. Har just talat med Mamma Aki på Skype och vi har bestämt att vi ska göra samma resa som ni, gärna med er som våra guider. Fast vi hinner nog inte ner innan ni åker hem. Själv ska jag bara titta på fåglar vid West Lake i morgon bitti, men det är väl inte mycket att skryta med för sådana äventyrare som ni.
    Trevlig helg och ha det fortsatt bra.
    Kram, Pa Ha

    SvaraRadera
  2. Vilka paradisbilder! Det måste vara fantastiskt att vara så nära naturen och bo mitt ute i det vilda.Både ljuden,dofterna och mörkret blir väl en upplevelse bara det! Att sen få åka båt nedför forsen är väl nog så spännande.
    Sköt nu om er riktigt väl och många kramar från mamma Ann-Kristin (som jobbar denna helgen)

    SvaraRadera
  3. Jag blir lyrisk av era bilder!Det är fantastiskt roligt att få följa eran resa även här hemifrån.Helst skulle vi ju vilja där men det får bli en annan gång.Idag fick vi på Neisti nya vinterskor och Ida och jag tog en tur ut. Vi frös om händer och fötter men det var härligt ändå. Hästarna var pigga och glada. Jon är hemma på besök så vi ska äta middag tillsammans alla fyra. Ha det så bra och lycka till med dykning m.m. Alla hälsar och Mattis mår bra.
    Kram till er båda!
    Margit + resten av familjen

    SvaraRadera